Lastbilar

Sju av tio lastbilar hade bristande säkerhet

Polisen och Arbetsmiljöverket gör ju emellanåt kontroller och dessvärre så är bristerna stora.

Man ser alltför många illegala chaufförer ute på vägarna, som inte har tillstånd att köra transporter i Sverige. Många kör alldeles för länge utan vilopauser, vilket är potentiellt livsfarligt. Insatserna visar att man måste fortsätta att göra myndighetsgemensamma inspektioner, där man då kommer åt de oseriösa arbetsgivarna från flera håll

Det här är illavarslande i sig, vi låter polisen och Arbetsmiljöverket stå för den typen av säkerhet...

Vi tänker en annan typ av säkerhet - fordon och förare, i första hand förarens säkerhet.

Förutom att lastbil och lastat gods står för ett stort värde är föraren prioriterad med REX-övervakning. En förare måste möjligheten att stanna på en rastplats och vila och samtidigt känna sig trygg.
Enligt polisen är den vanligaste formen av transportstöld kapellskärningar. Det handlar ofta om kriminella som åker runt mellan olika rastplatser nattetid, skär hål i mjuka kapell, öppnar olåsta/plomberade dörrar och lastar över gods till sina egna fordon. Rån, inbrott, skadegörelse, stöld av bil och framför allt dieselstölder förekommer också.

Det finns exempel på rån där bilen stjäls och lämnar föraren kvar på vägen. En annan företeelse är när föraren sover i bilen och vaknar av att något händer med släpet - som blir hotad och i värsta fall misshandlad och skadad i samband med brott.

REX har sensorer som indikerar intrång i släp, känner av temperatur, brand, om någon försöker stjäla diesel mm. som också har möjligheten att starta lampor, siren, fläktar, pumpar och liknande. Systemet vet var bilen finns och det är även utrustat ned ett SOS-larm!

I princip är det fantasin som avgör vilket skydd som är bäst. Det finns ingen standard vad gäller kriminell verksamhet - men det finns skydd som gör skillnad. Välkommen med dina synpunkter.

Ett par snabba frågot
För- & efternamn
Beskriv din fundering

Trygga förare och bilar

 

Drivmedelslarm

Startspärr 12 - 24 volt
kodbox eller fjärrkontroll

SOS larm med GPS