Entreprenad

Åtgärder för att förhindra problem som kostar branschen nära 100 miljoner kronor, varje år.

I en rapport framställd av Larmtjänst framgår det att antalet efterlysta entreprenadmaskiner och traktorer ökade förra året (2021) jämfört med året innan.

Under 2021 efterlystes 204 entreprenadmaskiner och verktyg, fem fler än året innan. Anmälda stölder har också ökat något under en femårsperiod enligt Larmtjänsts siffror. 2017 och 2018 efterlystes 186 respektive 179 entreprenadmaskiner och redskap. Enbart 29 av de efterlysta maskinerna återfanns under året.  Källa: Building supply artikel 14 februari 2022

Förutom maskiner så ökar inbrott och stölder även i byggbodarna.

REX - representerar en teknik som övervakar och åtgärdar i samma moment - automatiskt enligt önskemål och efter förutsättningar på plats. Kyla startar värmare vid förutbestämd nivå eller om man föredrar att fjärrstyra värmen. Samma sak med värme och styrning av fläktar. Systemet övervakar batteristatus, kontrollerar anslutning av 220 voltsmatningen vid batteriladdning eller värmare. En ovälkommen besökare kan inte kliva in i en maskin utan att starta en sirén, lampa eller annat som avbryter ett inbrotts- eller stöldförsök.

Vår centralenhet kan monteras i byggbod eller i maskiner, vilket innebär att en maskin kan skydda en byggbod från inbrott.
REX är inte uppbyggd kring en GPS-spårare utan är mer som ett skalskydd. Det finns dock en GPS-spårare monterad i centralenheten och skall ses som en enhet som kan ange position och ge historisk information om vad maskinen varit samt tider för aktivitet - men med de fördelar en GPS har i form av GEO-stängsel och ett SOS-larm.

Startspärr, drivmedelslarm och DNA-märkning

Kombinerar du denna övervakning med startspärr, drivmedelslarm och DNA-märkning är sannolikheten för att få behålla både maskin och drivmedel höga.

Det är inte acceptabelt att hederliga småföretagare ska drabbas hårt av brottslighet, att vissa element med fullständig avsaknad av empati - plockar och tar för sig hur som helst. Skicka dina funderingar så kan vi hjälpas åt att störa dessa kriminella personer.

Ett par snabba frågot
För- & efternamn
Beskriv din fundering

Behåll dina maskiner!

 

Drivmedelslarm

 

Stratspärr 12/24 volt
kodbox eller fjärrkontroll

 

DNA-märkning med micropunkter