Båtlarm

Övervakning och larmsystem för din båt

Övervakning gäller inte bara stölder och inbrott. Bränder, vattenläckor, gasläckage eller frysskador kan även uppstå på din båt. Vi erbjuder övervakning och båtlarm genom smarta helhetssystem. Håll din båt säker med REX!

Övervakning och information om viktiga funktioner är en betydande faktor för att skapa trygghet. Förutom stöld och skadegörelse får vi information om funktioner som är anslutna till landström, batteristatus, vatteninträngning, gasläckage, temperaturer m.m. Ett smart system som kan starta pumpar, värmare, fläktar och annat som ett resultat av indikerad status för viktiga funktioner. "Smarta Hem" på båten är en utrustning som har både ingångar och utgångar vilket innebär att värme kan styra fläktar, kyla kan starta värme och rörelse i byssan kan starta en siren eller lampa. Med våra REX-system kan du fjärrstyra båtens vitala funktioner hemifrån eller per automatik!

Systemet kan ansluta upp till 4 stycken kameror, med bild i samma app där alla annan säkerhetsinformation finns, vilket gör att du har allt du behöver på ett ställe! (Systemet kräver tillgång till WiFi).

Vi erbjuder tre smarta lösningar för skydd, övervakning och båtlarm. Åtgärd på distans på ett smart sätt i en förädlad båtsamverkan.

REX – 0166 är en teknisk lösning med möjlighet att ansluta och styra olika typer av utrustningar som pumpar, belysning, fläktar och liknande. Beroende på vilka förutsättningar din båt har kan funktionen anpassas likt "Smarta hem".

REX – 0176 är en teknisk lösning och elektronik med ingångar för anslutning av en rad olika sensorer likt REX - 0166. Skillnaden att det inte finns några utgångar här. Bakgrunden till denna typ av övervakning är att många försäkringsbolag kräver utrustning som övervakar utsatta funktioner när kylan kryper ned till nollgradig temperatur då din båt ligger i vatten över vinter. REX - 0176 är övervakning via en app som lämpar sig mycket lika bra för bilar, husvagnar och entreprenadmaskiner som för din båt!

Rex - 0110 är specialutformad för att ansluta upp till 10 individuella båtar till en centralenhet (i form av en app i telefonen). På så vis skyddas utombordsmotorer och det är även ett optimalt sätt att fördela kostnaden för centralutrustning samt en förädling av båtsamverkan. Principen för denna lösning kan även utnyttjas för uppställda bilar, husvagnar eller annat med enskilda ägare som vill ha kontroll och säkra sina dyrgripar. Lösningen ägs till 100 % av de 10 som samsas om larmet och ingen annan!  Dessa funktioner är unika för detta system och ingår inte i någon annan lösning. Med REX- 0110 har du full kontroll inom gruppen.

"Sverige är ett av de värst drabbade länderna i Europa när det gäller båtrelaterade stölder"

I en artikel från Båtliv, 26 maj 2021, beskrivs Sverige som ett av de värst drabbade länderna i Europa gällande båtrelaterade stölder. Stölderna genomförs vanligtvis av internationella stöldligor. Under år 2020 polisanmäldes 5 115 stölder av båtar, båtmotorer och annan utrustning för båtar. Detta är visserligen en minskning jämfört med 2019, vilket sannolikt beror på att de internationella stöldligornas härjningar tillfälligt minskade när gränserna stängdes under Covid-19 pandemin. Risken är dock stor att stölderna tar fart när det blir lättare för ligorna att röra sig över gränserna igen. Kostnader för båtrelaterade stölder uppgår till uppskattningsvis 300 Mkr årligen.

Vid stölderna är det inte bara utombordsmotorer som försvinner utan även stöld i och av båtar är vanligt. Motorerna är ofta stöldutsatta då de blir både större och dyrare. En utombordsmotor kostar idag omkring 100 000 sek. Under sommarmånaderna stjäls båtmotorer för omkring 1 Mkr per dag.

Båtklubben har en roll i det gemensamma arbetet med brottsförebyggande åtgärder.

SP Secure & Protect AB har lång erfarenhet av larm, kamerabevakning, GPS-spårare och MärkDNA - vilket gynnar en klubb som värnar om sina medlemmar    >>se vidare här

 Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss nedan så hör vi av oss!

Ett par snabba frågot
För- & efternamn
Beskriv din fundering

Hur mår din båt idag?

 

Med REX övervakning vet du precis!

Sitter din motor på plats?

Har du koll på landström och temperatur?

Ett översvämningsskydd är nog bra...

Hur uppstod denna brand?

Bra att kliva ner i en säker båt!

Jag delar gärna larmsystem med fler!

Startsärr 12v el. 24v
Fjärrkontroll el. kodlås